Wat ik doe

Holistische aanpak

Ik werk holistisch – ik zie jou als geheel en kijk verder dan jouw zichtbare klacht, voelbare pijn of aanwezige ongemak. Door te kijken naar en te werken op fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch niveau geef ik inzicht in de oorzaak en het ontstaan van jouw klacht.

Alles is met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar. Zo kijk ik naar gebeurtenissen uit het verleden, invloeden van buitenaf, gedachtepatronen, mindset, eetgewoonten, medicijngebruik en hoe jij je daar fysiek en mentaal bij voelt. Kortom ik sluit niet zomaar iets uit, maar ga na of er een relatie is.

Mijn aanpak is persoonlijk en afgestemd op jouw behoefte. Door het afnemen van een uitgebreide anamnese en gebruik te maken van o.a. de pols- en tong diagnostiek, krijg ik inzicht in de (dis)balans) om zo de prioriteit van aanpak te bepalen. Dit doe ik in overleg met jou.

Eeuwenoude Oosterse Traditionele Geneeskunde

De basis van mijn behandelingen zijn gebaseerd op de traditionele Chinese Geneeskunde (hierna TCM), Ayurveda en Reiki, eeuwenoude holistische wetenschappen, waarbij de natuurlijke genezing en het zelfhelende vermogen van de mens centraal staat.  Zo combineer ik in een behandeling o.a. Reiki, acupressuur, chakra balancing, yoga nidra, en diverse energetische oefeningen. Ook geef ik voeding, kruiden- en supplementenadvies.

De technieken die ik gebruik en hoe ik werk roepen vragen op als “Hoe kan dat?” of Hoe zit dat?” Deze vragen zijn niet zo makkelijk te beantwoorden of te verklaren.  Als je voor mijn manier van behandelen kiest mag je vertrouwen op jouw (zelfhelende) lichaam, het weet wat het nodig heeft. Daarbij valt niet alles praktisch te beredeneren. Sta open om te ontvangen.Het is geen magie, maar een mogelijkheid.

Een behandeling wordt door iedereen anders ervaren. Je ontvangt wat op dat moment voor jou nodig en het beste is.  Elke behandeling zal dan ook anders zijn en op een andere manier worden ervaren. Ik geef GEEN prognose omdat het een samenspel is waarbij jij uiteindelijk bepaalt hoe diep je wil gaan en wat je wel/niet toepast en dat heeft uiteindelijk direct gevolg op de heling.

De eeuwenoude traditionele geneeskunde bieden handvaten om toe te passen in jouw dagelijkse leven. De wijsheden hebben raakvlakken met ieder element en onderdeel van het menselijk leven en zijn ook daarop gebaseerd. De juiste balans tussen alle energieën in het lichaam kan het proces van lichamelijke achteruitgang en ziekte afremmen. Iedereen heeft de mogelijkheid om zichzelf te helen.

Erkend Natuurgeneeskundig Therapeut

Ik ben opgeleid bij de erkende opleidingsinstituten Healing Speace (www.healingspeace.nl) en Sonnevelt opleidingen (https://www.sonneveltopleidingen.nl/).

Op dit moment worden behandeling NIET vergoed vanuit de AANVULLENDE verzekering. Rekeningen kun je dus niet indienen bij de zorgverzekeraar. 

Holistische therapeut