Boost jouw immuunsysteem met deze 5 kruiden

Om ervoor te zorgen dat jij jouw immuunsysteem optimaal gezond houdt, deel ik 5 kruiden die jouw immuunsysteem een boost gaan geven.

2

Ondanks dat het nog erg warm is voor de tijd van het jaar, waait het de afgelopen dagen veel en wordt het steeds frisser. Het koudere weer is in aantocht!

De invloed van het weer heeft een grotere impact op ons lichaam, dan je misschien verwacht. Het beïnvloed onze gemoedstoestand, we zijn eerder moe, sneller somber en geïrriteerd. En wanneer je weerstand niet optimaal is, ben je door het veranderlijke weer eerder vatbaar voor een verkoudheid, de griep of keelpijn. Deze periode vraagt jou dus om extra goed voor jezelf te zorgen.

Naast gevarieerd eten en voldoende beweging kunnen supplementen en kruiden zorgen voor een extra boost voor je immuunsysteem. Ik deel hier een aantal onbekende en bekende kruiden die je weerstand verbeteren. Ze zijn een aanvulling op jouw voedingspatroon waardoor je weerstand verbetert en je lichaam in balans blijft en jij minder vatbaar bent voor een bacterie of virus.

De 5 kruiden die jouw immuunsysteem een Boost geven:

  • Echinacea stimuleert het afweersysteem tegen infecties door schimmels, bacteriën en virussen. Het activeert het immuunsysteem en zorgt ervoor dat de klachten worden verminderd. Doordat het de luchtwegen, afweer- en immuunsysteem verbetert wordt het vaak gebruikt bij verkoudheid en griep. Euchinacea kan je krijgen als druppels, drankjes, pilletjes, keelpastilles en als thee.
  • Knoflook is vooral bekend als smaakmaker en niet vanwege zijn genezende werking, zonde! Knoflook heeft namelijk een bewezen positief effect op de aderen, het werkt bloeddruk- en cholesterolverlagend. Het is rijk aan penicilline hierdoor wordt het ook wel een natuurlijk antibioticum genoemd. Het doodt bacteriën, voorkomt virussen en zorgt ervoor dat slijm loskomt. Dit komt doordat knoflook veel zwavel bevat. Natuurlijk kan je een teentje knoflook gebruiken, maar er zijn ook knoflook supplementen die ontgeurd zijn. De heilzame werking blijft. Er wordt juist gezegd dat de supplementen sterker werken omdat deze werkzame stof geconcentreerd is.
  • Kurkuma is de laatste jaren steeds bekender geworden en wordt veel gebruikt in recepten en warme dranken. Kurkuma werkt ontstekingsremmend en is een antioxidant. Ook werkt het pijn verlichtend. Een veelzijdig kruid dat perfect is om te gebruiken in deze periode. Het enige nadeel van kurkuma is dat ons lichaam het lastig kan opnemen. Peper zorgt ervoor dat dit makkelijker gaat. Je ziet veel supplementen en poeders die peper gebruiken om de opneembaarheid te verbeteren.
  • Vlierbessen zijn giftig om te eten als je ze zo plukt, maar ze hebben een bewezen genezende kracht! Het extract van de vlierbessen beschermd bij virale infecties. Het verbetert de weerstand, het afweer- en- immuunsysteem en zorgt voor snel herstel bij keelpijn, hoesten, griep en verkoudheidsklachten. De vlierbessen zijn een bron van vitamine C en ze hebben anti-oxidatieve werking waardoor ze je lichaam helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is vaak verkrijgbaar als siroop of in pastilles.
  • Propolis is een donkerbruine substantie die door de bijen wordt gemaakt om kleine gaatjes in het nest te dichten ter beschermen tegen invloeden van buitenaf. Onderzoek toont aan dat propolis een geneeskrachtige werking heeft, het werkt pijnstillend en antibacterieel. Ook stimuleert het immuunsysteem en werkt antiviraal. Het werkt daarom goed bij keelpijn en ontstekingen. Propolis is verkrijg in tabletvorm, pastilles en als siroop.
3

Alle bovenstaande genoemde producten kun je kopen bij natuur- en gezondheidswinkels zoals Holland & Barrett, de vitaminestore of een natuurwinkel bij jou in de buurt! In de omgeving van Haarlem (het Ramplaankwartier) kan je denken aan de natuurwinkel in Overveen (helaas geen website) of drogisterij van der pigge.

Met bovenstaande kruiden is de kans groot dat je virus en klachtenvrij de herfst en winter door komt! Heb je toch last van een bepaalde kwaal of voel jij je niet helemaal lekker in je vel zitten? Reiki kan jou helpen, doordat het blokkades opheft waardoor de energie weer vrij zal stromen. Het helpt je beter te ontspannen waarbij pijn- en stressklachten zullen afnemen. Ben je benieuwd naar de kracht van Reiki? Neem dan contact met mij op!

In mijn volgende blog ga ik jou 6 tips geven om beter te slapen!

Mocht je zelf nog een goede tip hebben op het gebied van het boosten van je immuunsysteem, deel hem dan hieronder! Dan hebben we er allemaal wat aan 🙂

Love & Peace,

Laurien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *